Nilsiän Harrastajateatteri ry

Nilsiän Harrastajateatteri ry on perustettu vuonna 1980. 90-luvun loppupuolelta saakka teatterimme on tehnyt vähintäänkin yhden näytelmän vuodessa, parhaimpina kolme! Teatterimme toimii talkootyöllä ja jäseniä yhdistyksessämme on vauvasta vaariin.

Simolan Kesäteatteri

Kesäkotinaan Nilsiän Harrastajateatterilla on Simolan Kesäteatteri, josta löytyy n.300-paikkaisen katetun katsomon lisäksi katettu näyttämö. Perinteisen kesäteatterin lisäksi lavalla on nähty rempseitä musiikkinäytelmiä ja paikallisista legendoista kertovia näytelmiä kuten “Punka - väärä mies” ja “Rompsun Irja”. Väliaikatarjoilu hoidetaan sujuvasti kolmessa kahviopisteessä ja väliaikaherkut voi nauttia katetulla takaterassillamme. Kesäteatteristamme löytyvät myös esteettömät wc-tilat.

Samasta pihapiiristä löytyy myös Nilsiän museo.

Nilsiän Manttu

Talvikaudella Nilsiän Harrastajateatterin näytelmiä on voinut nähdä Nilsiän Mantulla, jossa pääsemme hyödyntämään tilan valo- ja äänitekniikkaa. Talvinäytelmiksi on valittu niin koskettavia draamoja kuin hulvattomia farssejakin. Mantun katsomoon mahtuu n.150 katsojaa. Myös Manttu on tilana esteetön.