Viisi tytärtäni

Kesällä 2024

Liisamaija Laaksosen käsikirjoittama televisionäytelmä Viisi tytärtäni sai ensi-iltansa Hannu Kahakorven ohjaamana vuonna 1997. Siitä tuli Tapaus. Näytelmä toiveuusittiin pian katsojien pyynnöstä ja molemmilla esityskerroillaan se keräsi huikeat katsojamäärät sekä poiki Yleisradiolle huikeat määrät suitsuttavia palautteita. Näin oli käynyt Laaksosen ja Kahakorven yhteistyön kohdalla aikaisemminkin – 1980- luvulla Kahakorpi oli ohjannut Laaksosen teksteistä televisionäytelmät Lumikit ja 'Irti maasta'. Niitäkin suomalaiset olivat rakastaneet – ja rakastavat yhä. Ihmekös tuo, koska Laaksosen näytelmät maistuvat elämälle. Niissä on lämpöä, herkkyyttä ja huumoria. Ne liikuttavat, mutta eivät koskaan toivon kustannuksella. Sitä Laaksosen teksteissä on aina. Niissä itketään ja iloitaan, mutta ennen muuta niissä selvitään.

'Viisi tytärtäni' kertoo Rannan perheestä – isästä, äidistä ja viidestä tyttärestä. Siinä on niitä kaikkia – lämpöä, herkkyyttä, huumoria, iloa, itkua ja toivoa. Elämää, sanalla sanoen.

Nilsiän Harrastajateatterissa nähtävä teatteritulkinta on kantaesitys, jonka sovituksen ovat tehneet yhdessä Liisamaija Laaksonen ja Antti Heikkinen. Päärooleissa äitinä ja tyttärinä nähdään loistavat Hanna Liira, Lea Kuikkaniemi, Emma Venehsalo, Siiri Savolainen ja Venla Ronkainen.

Tervetuloa teatteriin!