VOTKATURISTIT

Kesällä 2017

SUOMI 100v. – VOTKATURISTIT 37v.

Nilsiän-Rautavaaran Pitäjäsanomat uutisoi 10.12.1980 Nilsiän Harrastajateatterin perustamisesta ja Votkaturistit -näytelmän valmistumisesta. Aimo Vuorisen menestysnäytelmä valmistui Nilsiän Mantulle huhtikuuksi kansalaisopiston näytelmäpiirissä, jonka näyttelijöistä myös Harrastajateatterin perustanut aktiivijoukko koostui.

Pitäjäsanomat toteaa napakasti, että turistien toilaukset tullaan näkemään Mantun lisäksi juhannuksen jälkeen myös kesäteatterissa Simolassa. Esityksen ohjasi näytelmäpiirin vetäjä Matti Pajula.

Votkaturistit ei ole pelkästään ryyppyreissu silloiseen Leningradiin, vaan kansanomainen ajankuva matkailusta avautuvaan Suomen naapurimaahan koomisine ja surkuhupaisine henkilöhahmoineen. Näytelmä sisältää aitoa suomalaisuutta ja sopinee siten Suomen 100-vuotiseen elämänkaareen.

Vuoden 1980 Votkaturisteissa näytelleet Ritva Rissanen, Mimmi Taskinen ja Seppo Kaipainen ovat mukana myös tässä 28. kesäkuuta ensi-iltansa saaneessa komediassa, jonka on sovittanut ja ohjannut Antti Heikkinen.